• Hantverk Ekologi La Maison Afrique Fairtrade Hantverk Ekologi La Maison Afrique Fairtrade
 • Hattar La Maison Afrique Fairtrade Hattar La Maison Afrique Fairtrade
 • La Maison Afrique Fairtrade La Maison Afrique Fairtrade
 • Vaskor La Maison Afrique Fairtrade Vaskor La Maison Afrique Fairtrade

Föreläsning

Föreläsningen om Fair Trade-hantverkets betydelse för miljö och försörjning. Berättelse och bilder om hantverkarna och deras användning av naturfibrer (bergsgräs, palmblad, halvgräs, sisal) för tillverkning av hattar och väskor. Åhörare har även möjlighet att under föreläsningen se och känna på hantverksprodukterna.

Hantverk är av mycket stor betydelse inom Fair Trade rörelsen:
Det var med hantverk rörelsen startade för mer än 60 år sedan. Hantverk har fortsatt vara viktig för grundläggande Fair Trade principer

- fattigdomsbekämpning
- jämställdhet
- miljöhänsyn

Klimatförändringen är en viktigt rättvisefråga: De fattigaste länderna har bidragit minst till den pågående klimatförändringen — men är de som drabbas värst. Hantverkarna föreläsningen handlar om bor på Madagaskar. Madagaskar är ett av Afrikas allra fattigaste länder. Självhushållningsjordbruk med kompletterande inkomster från Fair Trade hantverk framstår som alltmer betydelsefullt för att säkerställa försörjning och miljöhänsyn.

Föreläsare: Mona Bengtssson, civilekonom med mer än 30 års erfarenhet av arbete med internationell ekonomi och utvecklingsfrågor. Arbetat i La Maison Afrique FAIR TRADE sedan dess start 1995. Mer än 20 år av årligen återkommande perioder av arbete på Madagaskar. Aktivt engagemang i the World Fair Trade Organization (WFTO) 2002-2017. En av grundarna till the World Fair Trade Organization-Europe, styrelseledamot 2007-2010.

Föreläsningstid; ca 45min+ frågor och diskussion 15-30 minuter.

För bokning, kontakta La Maison Afrique FAIR TRADE tel:0346-22168, e-mail: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Hantverk från Madagaskar med respekt för natur, människa och tradition. Fair Trade hattar, väskor, present och interiör. Genuint hantverk med ekologi i fokus. Grossist

La Maison Afrique FAIR TRADE

 • +46 (0) 706017777
 • Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 • Trustorps Gård
  311 65 Vessigebro
  SVERIGE

 • VAT/Orgnr: SE556526323201