Genuint hantverk av en mångfald lokalt växande naturfibrer

Materialen i La Maison Afrique FAIR TRADE hattar och väskor utgörs av en mångfald olika naturfibrer som växer där hantverkarna bor: bergsgräset ”Haravola”, halvgräsen ”Penjy”, ”Ravindahasa”, ”Erana”, raffiapalm, sisal. Det är naturfibrer som är vildväxande på Madagaskar utan användning av konstbevattning eller bekämpningsmedel. Att använda en mångfald olika naturfibrer i hantverket har dessutom en lång tradition på Madagaskar. Det är ur många aspekter bra.
Se foton och läs mer om de olika hantverken på La Maison Afrique FAIR TRADE hemsida under menyval HANTVERKET.

MÅNGFALD OCH AVKOLONALISERING AV BOTANIKEN FÖR ATT KLARA AV FRAMTIDENS PÅFRESTNINGAR: I en artikel publicerad i Inside Climate News rapporteras att vilda växter kan hjälpa sina odlade kusiner att anpassa sig till klimatpåfrestningar, men det kräver att man letar upp dem runt om i världen samt också "avkoloniserar botaniken". 

…och det svenska Riksantikvariet skriver: ”Om man säger biologisk mångfald så tänker säkert många på vildväxande sällsynta växter. Men den biologiska mångfalden är mycket större än så. Till den räknas också ett stort antal olika sorters kulturväxter.”
(…)” Man kan kortfattat säga att bevarandet av gamla kulturväxter därför kan ses som en slags försäkring inför en oviss framtid. Gamla sorters kulturväxter kan i framtiden komma att bli mycket viktiga vid växtförädling. Till exempel när man behöver korsa in deras egenskaper med de moderna sorterna, för att klara helt nya krav på klimatanpassning och kvalitet.”

MÅNGFALD ÄR BRA – enfald finns det redan för mycket av.

Hantverk från Madagaskar med respekt för natur, människa och tradition. Fair Trade hattar, väskor, present och interiör. Genuint hantverk med ekologi i fokus. Grossist

La Maison Afrique FAIR TRADE

  • +46 (0) 706017777
  • Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

  • Trustorps Gård
    311 65 Vessigebro
    SVERIGE

  • VAT/Orgnr: SE556526323201