Jultrender 2021

Jultrender 2021

 

La Maison Afrique FAIR TRADE erbjuder genuint hantverk med ekologi i fokus. Hantverk av natur- eller returmaterial. Är det vad inredningsvärlden efterfrågar inför julen 2021?

Christmasworld Trends 2021/2022 visar på tre trender, vilka sammanfattningsvis beskriver ökat intresse för hållbara materialval; naturmaterial som bearbetats hantverksmässigt och återvinning av ”skräp”. Hållbarhet och medvetenhet avseende produktval och produktmix ses som alltmer centrala i globala konsumenttrender – och detta gäller nu även för årets festliga stunder.

Trend 1: ”Contemplative approach” fokuserar på naturen. Naturmaterialen spelar huvudrollen i denna stilvärld. Materialen visas gärna i sin naturliga form och färg. Den taktila känslan är viktig. Gamla hantverk får betydelse för att ytterligare lyfta fram naturens skönhet.
På foto ovan till vänster: Fair Trade axelväska med utsida av soltorkade, virkade raffiapalm och insida av flätat halvgräs. Frökapsel från raffiapalmen utgör dekorativ knapp. Mer om raffiahantverket på La Maison Afrique FAIR TRADE hemsida


Trend 2: ”Heirloom feelings” sätter blommor och nostalgi i centrum. Stilen är poetisk och ung med glad och livliga flora. Blommor och spridda blomster bildar mönster.
På foto ovan i mitten: Fair Trade presentpapper och julkort med kuvert handgjort av barkpapper, dekorerat med blommor och blad. Hantverkare och designer Madame Jéstine på litet foto mittemellan de två julkorten. Mer om Anteimoro pappers-hantverket på La Maison Afrique FAIR TRADE hemsida.


Trend 3: ”Spirited response” fokuserar på hållbarhet genom återvinning. Denna stilvärld presenterar alternativa och okonventionella lösningar på avfallsproblem. Designen är handgjord och kreativ med nollavfall, cirkulär ekonomi, recycling som centrala element.
På foto ovan till höger: Fair Trade lykta samt motorcykelmodell handgjord av insamlat metallavfall samt bröderna Fidèle och Fideliss med en säck nyplockade tomburkar. Mer om metallåtervinnings-hantverket på La Maison Afrique FAIR TRADE hemsida.

svenska jultrender 2021

 

 

De mer svenskt inriktade magasinen Elle, Residence och MetroMode visar på likartade trender inför julen 2021. Citat ur Elle: ”Julen präglas av några tydliga tendenser, med en stark gemensam nämnare som stavas tidlösa uttryck och hållbara materialval.”

Trend 1. Grönt är färgen som förutspås vara extra viktig både i jul och framöver. Grönt är skönt, både som naturlig, växtbaserad grönska och färg. Länge leve grönt!
På foto: Fair Trade axelväska med utsida av handvävda raffiapalmblad i olivgrönt och naturvitt. Axelrem flätad av sisal. Mer om väskan och hantverket på La Maison Afrique FAIR TRADE hemsida

Trend 2. Papper är ett material med anknytning till hållbarhet och som är på uppgång inom inredningsvärlden. Papper förespås förekomma mer frekvent redan i jul.
På foto: Fair Trade julkort med kuvert handgjort av barkpapper, dekorerat med blommor. Se mer om detta julkort och andra handgjorda barkpappersvaror (t ex block, presentpappersark, konferensmappar) på La Maison Afrique FAIR TRADE hemsida

Trend 3. Taktila ytor - gärna så mjuka och inbjudande som möjligt - är en storfavorit.
På foto: Presentpåse handgjord av barkpapper. Dekoren utgörs av långa barr som lagts i barkmassan och vilka ger det mjuka barkpapperet en speciellt taktil yta. Mer om presentpåsen på La Maison Afrique FAIR TRADE hemsida

Trend 4. Naturnära neutrala färger bidrar ofta till en genuin och rustik känsla. Säsongens jultrender 2021 genomsyras av neutrala färger i alla nyanser. Färgtrenden gifter sig väl med naturmaterialen.
På foto: Fair Trade axelväska flätad av soltorkat halvgräs (Lepironia Articulata), axelrem av flätade raffiapalmblad, knapp av trä. Mer om väskan och hantverket på La Maison Afrique FAIR TRADE hemsida.

Trend 5. Levande ljus är en trend som innefattar både större variation i själva ljusen och härliga ljusstakar som möjliggör finare installationer. Trenden levande ljus förväntas hålla i sig långt efter jul.
På foto: Fair Trade ljuskrona handgjord av insamlat metallskräp. Mer om ljuskronan och hantverket på La Maison Afrique FAIR TRADE hemsida.

Hantverk från Madagaskar med respekt för natur, människa och tradition. Fair Trade hattar, väskor, present och interiör. Genuint hantverk med ekologi i fokus. Grossist

La Maison Afrique FAIR TRADE

  • +46 (0) 706017777
  • Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

  • Trustorps Gård
    311 65 Vessigebro
    SVERIGE

  • VAT/Orgnr: SE556526323201